Cursus Stop de bloeding – Red een Leven

Cursus Stop de bloeding – Red een Leven

Een aanslag, mensen bloeden, wat doe je?

stop_de_bloeding_red_een_leven

Je moet er niet aan denken, maar ook in Nederland is de kans op een aanslag nog steeds reëel. Als er iets gebeurt, dan is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze levensbedreigende bloedingen kunnen stoppen.

Dat zegt Leo Geeraedts, traumachirurg en initiatiefnemer van de nieuwe cursus: Stop de Bloeding – Red een Leven. “Er kunnen meer mensen overleven na een aanslag als omstanders weten hoe ze ernstige bloedingen moeten behandelen. Daar hoef je geen medicus voor te zijn, iedere omstander kan levensreddend optreden.”

Cursisten leren hoe ze druk moeten uitoefenen op een wond en hoe ze een tourniquet moeten aanleggen om een been of arm.

Bij ernstig bloedverlies kan iemand in een paar minuten doodbloeden, zegt Leo Geeraedts. Hij is expert op het gebied van bloedverlies en shock en vloog jaren mee als arts op de traumahelikopter. “Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat je ernstige bloedingen op de plaats van het ongeluk moet stoppen. Je kan daardoor niet alleen een leven redden, je verkleint ook de kans op blijvende invaliditeit.”

Eerste hulp
Hoe meer omstanders weten wat ze moeten doen na een ongeluk, of erger een aanslag, hoe meer levens volgens Geeraedts kunnen worden gered. “Daarom vind ik ook dat alle middelbare scholen EHBO-cursussen moeten geven.”

Bron: NOS/HARRO BROUWER

Q-FORCE B.V. – Stop de Bloeding – Red een leven

Q-FORCE B.V. verzorgt geheel volgens de richtlijnen de cursus Stop de Bloeding – Red een leven. Na het volgen van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Daarnaast levert Q-FORCE B.V. ook speciale bomvrije koffers (4BC-koffers) met daarin de benodigde materialen voor het stoppen van een bloeding. Q-FORCE B.V. heeft onder andere bedrijven als de RAI Amsterdam geholpen bij de aanschaf van deze zogenaamde 4BC-koffers (for bleeding control).


stop-de-bloeding-red-een-leven
4BC-koffers voor RAI Amsterdam
4BC-koffer van Q-FORCE B.V.
met o.a. tourniquets
webmaster

Reacties zijn gesloten.